Omdat ik niet zo dol ben op mensenmassa’s, ging ik altijd lekker zeilen of surfen op Koninginnedag. De hele zee lekker voor jezelf. In Chamonix vieren ze gek genoeg niet de verjaardag van de Nederlandse koning, dus het was helaas niet zo dat er geen rij stond voor de gondel van de Aiguille du Midi… Voordeel daarvan was dat ik de periode van de voorpret wat kon oprekken. Pas de dag van tevoren werd ik namelijk gebeld door één van mijn skivriendinnen of ik mee wilde skiën op de Vallée Blanche. Dat zijn geen uitnodigingen waar je nee op zegt, dus snel regelde ik oppas voor Olle, pakte in mijn rugzak in en ging vroeg naar bed. Om vervolgens niet te slapen natuurlijk, zo stoked was ik…

De volgende ochtend in feestelijke stemming met z’n zessen in een busje naar Chamonix. In de rij zag ik een bekend vrolijk gezicht! Mijn gidsenvriend David uit de Queyras die met vrouw en vriend ging skiën. Verder veel mensen met imponerende outfits en allerhande rammelend ijzerwaren aan hun gordel. Boven eerst een bakkie en van het uitzicht genieten en daarna…. Wiehoe!

Zon, verse sneeuw en superleuk gezelschap, waaronder een professionele fotograaf die deze mooie foto’s van mij heeft gemaakt! Kortom een echte feestdag!

Vallée Blanche

Vallée Blanche

Off-piste skiën bij Chamonix Mont Blanc

Off-piste skiën bij Chamonix Mont Blanc