Skiën
Skiën is fijn: je voelt je vrij, je bent buiten in de prachtige natuur, als je wilt gooi je alle remmen los en heb je ook nog je adrenalineshotje. Het is zonder twijfel mijn favoriete sport, maar tijden veranderen en zo ook het klimaat. Daar hoef ik jullie niets over te vertellen neem ik aan.

Geen sneeuw
De 1e keer dat wij echt geconfronteerd werden met sneeuwgebrek was in de kerstvakantie van 2006. Zonder daarom te hoeven vragen kregen we het geld van onze liftpas terug met de mededeling dat we meer lol zouden hebben als we gingen wandelen. Natuurlijk gingen we eerst nog even checken of dat niet wat overdreven was, maar na 1 uur skiën op een piste van wat bij elkaar geschraapte sneeuw en een mierenhoop van mensen, besloten we deze tegenslag te incasseren en lekker te gaan wandelen.

De charme van eenvoud
We kochten een kaart van het gebied, vulden onze rugzakken met thee en lekkere hapjes en gingen de hele dag op pad. We genoten van de bergen buiten de skipistes, de stilte, de echte natuur en vonden het eigenlijk veel relaxter! De hele tijd in beweging, genieten van je broodje kaas op een eenzaam topje en een zeer voldaan gevoel bij thuiskomst!

Inspiratie
Ook nu gaan we als de omstandigheden niet supergoed zijn liever wandelen. Bijkomend voordeel is dat Olle lekker mee kan lopen! Het is heerlijk om in de bossen te lopen, “poot”sporen van wilde dieren te analyseren en ze met een beetje geluk zelfs even te zien! Lekker kletsen of juist niet. Je laten inspireren door de natuur. Inzien dat je daar eigenlijk alleen een paar goede schoenen en een rugzakje met wat proviand nodig hebt om een fantastische dag te hebben.

Sneeuwschoenen dus!

wintersport

Waar voor mij vroeger skilerares het mooiste beroep ooit was ben ik nu 180 graden omgedraaid. (Nee, geen 360 graden want ik vind skiën nog steeds erg leuk!) Ik denk namelijk dat iemand na een dag wandelen geïnspireerder thuiskomt, dan wanneer diegene die dag het carven onder de knie heeft gekregen. Ik wil jullie deze winter graag laten zien hoe bijzonder de bergen en de bossen buiten het skigebied zijn. En jullie laten voelen wat het is om de hele dag buiten te zijn en (bijna) niemand tegen te komen! Thuis te komen met rode appelwangen en mooie nieuwe plannen!

Ga je mee?
Deze winter ga ik elke donderdag vanuit Morgins (met of zonder sneeuwschoenen…) op pad. Maar natuurlijk kan je mij ook op andere dagen en plekken boeken!
Voor meer info weet je me te vinden!

En dus geen paniek als de sneeuw niet goed is of er helemaal niet is…Je vakantie wordt anders maar zeker niet minder leuk!