Sneeuwschoenwandelen in Zwitserland? Met een berggids wordt dit een onvergetelijke ervaring.  Wij vertellen je welke uitrusting je nodig hebt, deze kan je ook bij ons huren trouwens en plannen een fantastische routes voor je.  Met sneeuwschoenen wandel je zonder moeite door  het prachtige winterse landschap en ben je omringd door schitterende bergen! Tijdens het wandelen ben je ver weg van alle drukte en kun je volledig tot rust komen. Daarnaast zien we sporen van geweldige dieren! Denk hierbij aan herten, berggeiten, hazen en heel soms zelfs sporen van een wolf! Wil jij echt op avontuur gaan in de natuur? Dan moet je zeker gaan sneeuwschoenwandelen in Zwitserland!

Met sneeuwschoenen onder je bergschoenen wordt het het lopen een stuk gemakkelijker

Allereerst heb je natuurlijk goede (waterdichte en hoge) bergschoenen nodig. Daarnaast een paar sneeuwschoenen. Dit zijn een soort ‘rackets’ waarmee je gemakkelijk door de sneeuw kan lopen. Je gewicht wordt namelijk verspreid, waardoor je voeten bij druk niet door de sneeuw heen zakken. In het begin van de wandeling zal ik je uitleggen hoe je moet lopen, zodat je een goede start kunt maken met het hiken! Heb je zelf geen sneeuwschoenen? Bij Mountful Hikes kan je je volledige uitrusting huren.

Sneeuwschoenwandelen in Zwitserland: wit, hoog en prachtig!

Een bestemming die we zeker zullen bezoeken is het prachtige Jura gebergte in Zwitserland, ook wel het winterwonderland. De Jura is gelegen tussen de grenzen van Frankrijk en Zwitserland. De bergen zijn niet al te steil en daarom is het de perfecte bestemming voor een sneeuwschoenwandeling. Een van hogere toppen hier is, de “Mont Tendre” wordt genoemd. Deze is 1678,8 meter hoog! Dit zal ook ons hoogtepunt zijn van de tocht, maar we beginnen bij het dorpje Marchissy. Hier controleren we eerst je uitrusting. Vervolgens starten we onze bergwandeling, volgen we dieren sporen, en genieten we van de prachtige uitzichten vanaf het Jura gebergte.

Sneeuwschoenwandelen Zwitserse Alpen

Wil jij een echte uitdaging in de natuur? Dan moet je er zeker mee gaan sneeuwschoenwandelen in Wallis, een kanton van de Zwitserse Alpen. Je zal hier meer hoogtemeters afleggen dan in de Jura. Vanwege de kans op lawines is het belangrijk dat dat je je uitrusting uitbreidt met peeps, sonde en een schep. Natuurlijk plan ik de meest veilige route. Ons startpunt is in le Châble. Tijdens deze 3 daagse tocht zullen we twee dagen overnachten in de Cabane Brunet die zich bevindt op een hoogte van 2103 meter. Tijdens deze tocht in de Zwitserse Alpen zijn we omringd door zeer hoge bergen zoals de de Mont Rogneux, de Ruinettes, de Mont Gelé.

Sneeuwschoenwandelen Zwitserland met Mountful Hikes

Lijkt het je leuk om met ons te gaan sneeuwschoenwandelen in het Jura Gebergte of de Zwitsere Alpen? Of wil je nog wat meer informatie over deze activiteiten? Dan kun je gemakkelijk en vrijblijvend contact met mij opnemen via mail. Wil je nog verder lezen? In de blogs vind je meer aanvullende informatie! Ik hoop je te zien tijdens één van deze tochten, of misschien wel allebei!

Haal meer uit je sneeuwschoenwandeling met Mountful Hikes!

Ben je al enthousiast geworden over de sneeuwschoentripjes? Kijk dan even verder op onze website naar alle mogelijkheden! Zo kun je ervoor kiezen om samen met je bedrijf een sneeuwschoenwandeling te boeken. Op sneeuwschoenen wandelen we samen naar een authentiek restaurant. In dit gezellige restaurant kunnen jij en je collega’s je tegoed doen aan heerlijke lokale maaltijden, zoals kaasfondue en raclette.

Ben jij in voor avontuur? Bekijk dan ook eens de volgende reizen: Dagje op sneeuwschoenen2 dagen sneeuwschoenwandelen in de Jura of 3 dagen sneeuwschoenwandelen in Wallis

Lees meer over de prachtige bestemmingen, zoals de Zwitserse Jura in mijn blog.

Sneeuwschoenwandelen Zwitserland

Sneeuwschoenwandelen Zwitserland

Sneeuwschoenwandelen Zwitserland